1 maj 2011

Lek med kusin vitamin


I helgen har vi haft kärt besök. Emmas och Lillies kusin har varit på besök och det har varit mycket bus och en hel del mys. Emma har lärt sig ordet kusin, så nu tror hon att alla är kusiner med varandra. Hon förstår dock att kusinen tillhör familjen så hon har varit mycket kärvänlig och inte alls lika blyg som hon brukar vara. Tänk så intressant att så små barn känner på sig vad det innebär att ha en familj.

Vilken fart, pappa!

Så helgen innehöll mycket lek och skratt, men även en hel del tårar då man gärna vill ha samma leksaker samtidigt. Emma konstaterade att hennes morbror var mycket bättre på att bygga höga torn av lego än hennes mamma och att både Emma och kusinen tycker bäst om gungan hos mormor och morfar. Det blev även karuseller nere på stan, men Emma tyckte det räckte med att beskåda dem på avstånd, medan kusinen ville provåka det "snabba" tåget. Till kusinens pappas glädje fick även han följ med på en tur med det snabba tåget, då kusinen tyckte det var lite synd om hans pappa att han bara skulle stå och vänta på när han fick ha det så roligt.

Vill bara titta, pappa!
Kunde också konstatera att det nog bara blir två barn i vår familj. Vi försöker låta Emma vara vaken under dagarna nu, eftersom hon inte kan sova på kvällarna. Det går inte speciellt bra, eftersom vår dotter förvandlats till ett förpubertetiskt monster och ignorerar allt hennes föräldrar säger och kraschar utmattad på eftermiddagen antingen på soffan eller i bilen och då kan hon ändå inte sova på kvällen. Det kanske finns någon som har något bra tips på hur man ska göra för att få sin treåring att sova gott och tidigt på kvällarna. I skrivandets stund hör jag henne fortfarande prata från sitt rum. Som om detta inte var nog så har Lillie också kommit in i någon fas av närhet då hon absolut inte vill släppa mig när det är dags att sova. Nu är det två barn som gäller, men imorgon kanske jag kan tänka mig tre barn, men inte nu.
Jag vill inte gå ner!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se