19 april 2011

Lilla snigel akta dig

Idag var det dags för vårrensning i trädgården. Hela familjen var laddad inför detta uppdrag. Min minsting tyckte det var så ”spännande” att hon bestämde sig för att bara sova en timme på hela dagen. Inte helt praktiskt tyckte mamman. Jag och min man hade väl satt upp en aning för höga förväntningar på hur mycket vi skulle få gjort under dagen. Vi ville: rensa bort alla nerklippta pinnar från trädgården (ett projekt vi startat för länge sedan, men som legat i träda p.g.a. tidsbrist), klippa äppleträdet, rensa alla rabatter, räfsa bort alla löv och fixa till staketet så att det inte lutar in mot tomten. Vi hann inte riktigt med alla dessa projekt.
Lillie trivs bra i gungan

Minstingen ville ha uppmärksamhet konstant. Provade alla möjliga knep, satte henne i gungar, i vagnen, på gräset på en filt med massor av leksaker. Hon klarade varje station med en femminuters intervall sen var det dags för byte och dess emellan var det lite gulligull av mamman. Den äldsta dotter Emma bestämde sig för att hon inte ville sova överhuvudtaget. Hon tyckte det var alldeles för fint väder för att ligga inne och sova. Hon klarade sig dock bra ute och var lite mer självständig. Hon hittade en snigel som hon tycket var så fascinerande. Hon sa hela tiden var är "lilla snigel akta dig nu" någonstans. Det var ju inte så svårt att hitta snigeln eftersom den inte hann förflytta sig så mycket på 2-3 minuters mellanrum. Emma bakade också en massa tårtor i sandlådan och dem skulle hon dekorera med alla möjliga naturmaterial. Dagens ord var verkligen dekorera. Vet inte hur många gånger jag hörde detta ord.


Emma vattnar ogräset
Våra kära grannar kom in med lite mellanmål till oss. Tänk så bra det är med grannar! När kvällen kom och jag och min man kunde summera dagen insåg vi väl att vi hade satt lite för höga förväntningar. Vi hann ta bort alla pinnar från trädgården och numera ligger de alla på en stor hög på gräsmattan. Vi hann också rensa 1,5 rabatt. I alla fall något!
Emma dekorerar

2 kommentarer:

Maria on 20 april 2011 kl. 21:37 sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Maria on 20 april 2011 kl. 21:38 sa...

Datum! Bra!

Så söta småtjejer du har!

Skicka en kommentar

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se