18 april 2011

Helmysig skogsvandring

Idag har jag tillsammans med familjen och några vänner till oss gått en härlig skogsvandring på Skäralid. Det var bedårande vackert. Tänk vilket vackert land vi bor i. Vi gick längst en liten sjö mitt i skogen och såg de första vitsipporna (i alla fall de första som jag sett). Vi kunde dricka vatten från en källa och min äldsta dotter tycket det var mycket spännande. Hon var förresten så duktig. Hon som snart blir tre år gick 3 km idag. Hon tyckte det var spännande med skogen. Titta mamma det finns så många pinnar här. För en treåring kan nog skogen vara himmelriket. Det finns pinnar överallt och att kasta dem i sjön och leka att de är båtar kan man göra i timmar. Lilltösen tyckte också det var spännande. Min man bar henne på ruggen med hjälp av en super bra "ryggsäck". Vi försökte vandra här en gång tidigare, men då hade vi vagnen med oss. Ingen smart idé. Den gången slutade det med att vi ägnade mer tid åt korvarna än själva promenaden.


Jag och Emma dricker vatten ur Rörådspågens källa

Vi hade fika med oss idag också så klart. Ingen skogsvandring utan fika. Vi skulle grilla och hade med oss engångsgrillar. Dessa grillar var skitkassa. Det tog hur lång tid som helst för dem att bli varma. Ska inte avslöja vilken affär vi köpte dessa grillar i, men det börjar med Net och har egentligen ingenting med grillar att göra, därav deras dåliga kvalité.

Igår kväll läste jag också i en bok att en korv med bröd innehåller 335 kalorier. Tro nu inte att jag börjat räkna kalorier, men boken jag läser jämför olika produkter, vilket är en mycket bra bok. Visste ni att korv med bröd var så dåligt att äta. Hur många gånger har inte jag tagit en korv på IKEA bara för att jag varit lite hungrig och hur många korvar kan man inte äta när man är ute och grillar. Jag menar korv är ju inte så mättande direkt. Därför kokta jag kycklingklubbor i går kväll som jag kryddade med vitlökspeppar och sen gjorde jag en potatissallad med pesto och ruccola. Det blev super gott och mycket mättande. Visst tog jag en korv också, men det räckte. Vill ni ha recepten på kycklingen och potatissalladen så kan ni hitta de bland recepten.

Emma beundrar vitsipporna
På vägen hem slocknade mina två utmattade barn och jag kände såna fjärilar i magen för hela min familj. Vilken mysig dag säger jag som är en riktig stadsmänniska. Alla kan väl ändra sig.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se