19 augusti 2011

Vad innebär begreppet Bullmamma?

Igår kväll hade jag barn och manledigt, SKÖNT! Jag var hos en kompis på en mysig tjejträff. Alla vi tjejer var mammor så ni kan bara ana vilka samtalsämnen som kom upp. När man nu äntligen är fria från sina älskade barn och sin hängivna man så är det dock det man diskuterar ur alla aspekter.
Bild från: glamo.se
Vi diskuterade allt från dagisrelaterade frågor till huruvida det är bättre för killar att sitta ner när de kissar än att stå upp. Begreppet som fick mest uppmärksamhet och längst samtalstid var begreppet Bullmamma. Vad är en Bullmamma? Har begreppet en negativ eller positiv klang. Det handlar ju inte om en mamma som bakar hundratals bullar dagarna i enda utan mer om hur en bullmamma är. En del hade en negativ syn på begreppet då de associerar det med att man som kvinna ska vara en husmor som ser till att allt blir gjort med bakning, matlagning, städning och barnpassning samt vara en god älskarinna åt en man som knappt kan bära ut soporna utan klagomål. Andra hade uppfattningen om att en bullmamma mer är en varm person som har en öppen famn och ett öppet hus för sina barn och deras kompisar. Att de kan få vara en oas där alla kan känna sig hemma och trivs med att vara en mamma som är hemma och tänker på att ta hand om hemmet och familjen.

Mina tankar är någonstans mittemellan. Jag trodde nog att jag skulle vilja vara en mamma som inte arbetade utan var hemma med barnen och tog hand om alla hemmasysslor, men det är jag inte. Visst, jag älskar att vara hemma med mina barn. Borta bra, men hemma alltid bäst, men för mycket hemma kan också bli lite väl tråkigt. Jag tycker om att arbeta och jag tycker stundtals att jag är en bättre mamma när jag har arbetat än när jag är hemma hela dagarna och blir lite grinig framemot eftermiddagarna. Jag ska nu börja arbeta i januari så jag har lite tid kvar att baka bullar och sköta om hemmet. Skönt! Visst kommer jag sakna detta när jag arbetar, men jag tror att jag mer är en arbetade älskande mamma.

1 kommentarer:

Anonym sa...

Skön sammanfattning på en go kväll. Ja tänk vad olika vi associerar till olika uttryck. Tack att du var med i torsdags. Jag gillar ju dig grannen.
Kramar från Grannen

Skicka en kommentar

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se